binnen

All things grow all things grow

Wat een gebrek aan fantasie kiezelzuur niet net zo goed als bouwsteen (van leven) te kunnen zien, wat een gebrek aan fantasie leven noodzakelijkerwijs als iets beweeglijks te moeten zien.

Het leven van de grootste planeten zou best kunnen bestaan uit een laag kiezelzuurverbindingen over het oppervlak, een soort dun, kristallijn ijslaagje van microscopische kristalpatronen dat zich gelijkmatig over geweldige arealen heeft uitgespreid. En waarom zou dit leven niet kunnen denken, bewustzijn kunnen hebben, kunnen peinzen. (…) En een geheugen – waarom zouden deze kristallen geen geheugen kunnen bezitten, evenals de nucleïnezuurmoleculen een geheugen hebben wanneer deze elkaar nabootsen?

Het eigenlijke relaas over de heer Arenander – Lars Gustafsson

Dit is faketekst Dit is faketekst Dit is faketekst

All things grow tijdens de expositie in Het Kruithuis in Den Bosch.

All things grow all things grow, giethars, formaat x x x.

  • Show All
  • All things grow all things grow

 

Het grote verdwijnen

Het grote verdwijnen gaat over wat er overblijft, in je geest, wanneer de dingen zelf niet meer bestaan. Hoe stel je je iets voor dat niet meer bestaat? Ik denk hierbij vooral aan diersoorten die uitsterven. Maar het zou ook iets anders kunnen zijn.

Het beeld moet stromen, omdat alles uiteindelijk op weg is naar verdwijnen.

Het grote verdwijnen 2. formaat variabel. gips.

Het grote verdwijnen 2. formaat variabel. gips.

 

Wij stellen ons steeds de eeuwigheid voor als een idee dat niet te begrijpen is, als iets dat geweldig groot, geweldig groot is! Maar waarom moet dat nu beslist geweldig groot zijn? En, ineens is daar in plaats van dit alles, stelt u zich voor, één kamertje, zoiets als een badhokje op het platteland, beroet en met in alle hoeken en gaten spinnen, daar heb je dan de hele eeuwigheid. Weet u soms zie ik iets dergelijks voor me.

Fjodor Dostojevski – Misdaad en straf

 

Het Grote Verdwijnen 2, gips, formaat variabel.

  • Show All
  • Het grote verdwijnen 2

 

Het Grote Verdwijnen 2 tijdens eerdere exposities in Utrecht, Monnickendam, Den Helder en Deventer. Van 02-02 t/m 31-03 is het werk onderdeel van de expositie con-TIN-yoo-um in OBA.

 

  • Show All
  • Het grote verdwijnen 1

 

Het Grote Verdwijnen 1 tijdens de expositie in het Muziekgebouw aan het IJ.

Geef een reactie